Karácsonyi üzenet

Karácsonyi képek,tippek,ötletek

Karácsonyi puncs

Készítsen vendégei számára karácsonyi fűszerektől illatozó adventi italt. A karácsonyi vásárok hangulatát idéző puncsot jól eshet a meleg szobában a barátokkal, családdal együtt elfogyasztani.

 Hozzávalók:
½ l gyümölcstea
1 l almalé
2 evőkanál méz
1 citrom
2 narancs
3 szegfűszeg
1 fahéjrú
d
Elkészítés:
Elösször főzzünk egy gyümölcsteát. Ezt öntsük bele egy kancsóba, adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget és a kifacsart citromot, majd öntsük fel almalével. Keverjük jól össze, és még jó melegen bögrékben tálaljuk.

karacsonyi_puncs_2.jpg

Mákos guba

Ezt az egyszerűen elkészíthető, de mégis finom desszertet rövid idő alatt készítheted el az ünnepek alatt. Nagyon jó választás nagy vendégvárás esetén.
Hozzávalók:
6 kifli
2 evőkanál cukor
5 dl tej
15 dkg darált mák
5 dkg mazsola
1 vaníliás cukor 

A kifliket karikázzuk fel és a mazsolával vegyítve, tegyük bele egy tálba. A cukrot és a tejet felforraljuk, beleszórjuk a vaníliás cukrot és a kiflikarikákra öntjük. Meghintjük mákkal és még melegen tálaljuk ízlés szerint porcukorral vagy mézzel ízesítve.

  makos.jpg

Halászlé

Sok családnál el sem tudják képzelni a karácsonyt halászlé nélkül. Ünnepi hagyományként évről évre újból az asztalra kerül. Receptünk segítségével idén te is elkészítheted az ünnepekre.
 
Hozzávalók:
1 db 1-1,2 kg-os ponty
fél kg apró hal (keszeg, kárász)
vagy halfej és farok
2 nagy fej hagyma
2 paradicsom
2 zöldpaprika
Cseresznyepaprika
1-2 kávéskanál pirospaprika (ízlés szerint)
só  
Először is a halat meg kel tisztítani, majd mossuk meg alaposan, a fejét és a farkát le kell vágni, majd a színhúst ujjnyi vastagra szeleteljük fel,és enyhén megsózva tegyük félre. A fejet, a farkat és megtisztított halakat beletesszük egy edénybe és öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, a felkarikázott hagymát is beletesszük, kissé megsózva lassú tűzön addig forraljuk, amíg a hús teljesen le nem fő a csontokról. Szitakanálon passzírozás nélkül szűrjük át a levét, ezután felforraljuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, és a szeletekre vágott paradicsomot, egy csipetnyi cseresznyepaprikát és a besózott haldarabokat. Rázogatva lábast, lassú forralással 
10-15 percig főzzük.  Halászlé Recept karácsonyra



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 17
Havi: 54
Össz.: 8 459

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Karácsonyi üzenet - © 2008 - 2024 - karacsonyiuzenet.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »